Actueel

Nieuws

Woonmaand & trends 2021 Lokaal nieuws vrijdag 23 oktober 2020

Woonmaand & trends 2021

Jaar in, jaar uit staat oktober bekend als de woonmaand. Het weer wordt kouder en we gaan weer meer tijd binnenshuis doorbrengen. Tijd om het binnen gezellig te maken dus.

Tijdens deze maand kunnen we normaal gesproken de nieuwste trends en ideeën bewonderen op de diverse woonbeurzen. Helaas, niet dit jaar. Zowel de bekende VT wonen design Beurs als de internationale beurzen als Maison et Objet en het London Design Festival konden dit jaar niet doorgaan en die inspiratie moeten we dus helaas missen.

Dit neemt niet weg dat er natuurlijk wel nieuwe of blijvende interieurtrends zijn voor 2021 en deze wil ik dan ook graag me je delen.

Duurzaamheid

Waar ik in één van mijn vorige blogs al schreef dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt in het interieur zet dit ook in 2021 door. Hergebruik van materialen, natuurlijke elementen maar ook ruwe bouwmaterialen als een gemetselde stenen muur of een stalen balk mogen gezien worden.

Natuur

Ook zien we op allerlei manieren dat de natuur teruggebracht wordt in het interieur. Aardse bruinpaletten die zich perfect laten combineren met de diverse blauw, rood en groentinten, maar ook door het gebruik van organische, veelal ronde vormen. Behang met prachtige bloemmotieven en natuurlijk ook het gebruik van veel echte planten en groen in huis.

Japandi

Japandi Is de perfecte combinatie van de Scandinavische trend met Japanse invloeden. Waar de Scandinavische interieurtrend zich blijft voortzetten met het gebruik van lichte houtsoorten, lichte kleuren en een minimalistische uitstraling wordt deze gecombineerd met het gebruik van in de Japanse-Stijl voorkomende donkere houtsoorten en diepe kleuren. De gebruikte decoraties zijn over het algemeen functioneel en zijn niet bedoeld als sierobject.

Het nieuwe zwart

Als we het hebben over kleurgebruik zien we een aantal veranderingen. Waar we vorig jaar steeds meer dachten dat grijs ging verdwijnen uit de interieurs komt grijs toch weer terug. Diepe, warme kleuren zoals de kleur paars, maar ook wat fellere kleuren kunnen weer. Zwart krijgt een geduchte tegenstander met de kleur donkerblauw, welke al heel snel ‘het nieuwe zwart” werd genoemd. En niet zonder reden. De imposante uitstraling van donkerblauw is erg mooi te combineren met vele kleuren en materialen.

Geborgenheid

In de materiaaltrends zien we de hang naar geborgenheid terug. Steeds meer wordt er gebruik gemaakt van zachte, aaibare materialen zoals velours, maar ook wol en linnen zijn in overvloed aanwezig in de vele meubelstoffen. Grove breisels en zachtheid in woontextiel geven een warme huiselijkheid weer, die het gevoel van cocooning ondersteunen.

Statement

Als laatste zien we ook steeds vaker een statement-piece in huis. Heb jij er al één?

Een statement-piece is eigenlijk een object waar het zicht naar toe getrokken wordt en wat dus eigenlijk de spreekwoordelijke show steelt door een opvallende kleur, materiaal of vorm, zodat het een echt contrast vormt met de rest van het interieur. Denk hierbij aan een bijzondere open haard, een opvallende plant of een apart schilderij, maar ook een bijzonder meubelstuk of een beeld is mogelijk. Een statement-piece maakt het interieur spannend.

Uiteraard hopen we volgend jaar weer naar de woonbeurzen te kunnen, maar voor wie nu toch online inspiratie op wil doen zijn er diverse video’s te bekijken op: www.vtwonenendesignbeurs.nl

Wens ik je veel inspiratieplezier,

Lisette
www.zeeuwsehuisstyling.nl

 

Een lichtplan, heb ik dat nodig? Lokaal nieuws vrijdag 18 september 2020

Een lichtplan, heb ik dat nodig?

Een ondergeschoven kindje binnen het inrichten van een woning is vaak het lichtplan. Dit, terwijl een lichtplan juist alles bepalend kan zijn voor de sfeer van uw interieur. Het is dan ook belangrijk om zeker in het geval van een nieuwbouwwoning, al voor de definitieve bouw een lichtplan voor uw toekomstige woning op te stellen.

Vooral de aanpassingen in de vloeren en plafonds zijn erg belangrijk, omdat hier later geen aanpassingen meer in mogelijk zijn. Wilt u bijvoorbeeld graag inbouwspots in uw zithoek of de keuken, dan worden hier al heel vroeg in het bouwproces voorzieningen voor gemaakt.

Heeft u ook al eens nagedacht over het aanleggen van Domotica? Deze toepassing voor het automatiseren van thuisnetwerken en elektronica wordt steeds vaker toegepast en kan tijdens de bouw al in uw huis worden geïntegreerd. Domotica is de toekomst.

Al in een heel vroeg stadium nadenken over het lichtplan is essentieel. De plaatsen waar de stroom- data- en lichtpunten standaard worden geplaatst zijn vaak net niet de plaatsen waar uw verlichting of apparatuur moet komen staan.

Een lichtplan bestaat eigenlijk uit de verdeling van de diverse soorten licht over de ruimte. Als we het hebben over de diverse soorten licht denken we aan:

· Basis licht , de basisverlichting van een ruimte.
· Functioneel licht , ook wel werkverlichting genoemd, waarbij u kunt lezen of werken.
· Sfeerverlichting , zachter licht wat sfeer verhogend werkt.
· Accentverlichting , verlichting die bepaalde objecten uitlicht, bijv. kunst.

Door het vroegtijdig ontwerpen van het lichtplan komt u later niet voor onverwachte omstandigheden te staan.  Ook kunt u hiermee vermijden dat er losse kabels voor apparatuur en verlichting nodig zijn.

‘t Zeeuwse Huis helpt u graag met het maken van een lichtplan, passend in uw toekomstige interieur.

Met een plattegrond brengen we in beeld waar de lichtpunten moeten komen en kijken we of er aanpassingen nodig zijn op het gebied van de stroompunten. Ook het contact met de projectbegeleider van de bouw kan ik voor u verzorgen. Zo kunt u zich richten op de leukere activiteiten rondom de koop van uw nieuwe huis.

Een goed uitgedacht lichtplan is bepalend voor de sfeer in uw woning!

Behoefte aan meer informatie of hulp nodig bij het maken van een lichtplan, neem dan gerust contact op.

www.zeeuwsehuisstyling.nl

Duurzaamheid in huis en interieur Lokaal nieuws maandag 10 augustus 2020

Duurzaamheid in huis en interieur

Hecht je waarde aan een duurzaam huis?

Steeds meer wordt de focus gelegd op het duurzaam bouwen van woningen. Ook bij renovatieprojecten wordt er naar oplossingen gekeken waarbij het milieu en onze ecologische voetafdruk verkleind kan worden.

Je kent de termen vast wel:

*  nul-op-de-meter woningen
*   zonneboilers
*   warmtepompen
*   zonnepanelen
*   ijsbuffersystemen

Stuk voor stuk oplossingen die het gebruik van gas terugdringen, maar de temperatuur en het energieverbruik in een woning goed regelen.

Tijdens de bouw wordt er ook gebruik gemaakt van duurzame materialen waarbij de natuur zo min mogelijk wordt belast. Het gebruik van keurmerk hout, warmteterugwinning, vloerverwarming, gerecycled metaal en schapenwol als isolatie, zijn nu heel normaal.

Is hiermee dan alles bereikt?

Zeker niet. Ook in het interieur is er veel aan duurzaamheid te winnen.

Steeds meer krijgt ook duurzaamheid in het interieur prioriteit. Het gebruik van eerlijke materialen die natuurlijk of gerecycled zijn tot meubelstoffen en meubilair. Niet alleen hout maar ook hennep, gerecycled glas, rubber, katoen, riet, rotan en plastic zijn geliefd.

Verf

Als interieurstylist is duurzaamheid ook voor mij een punt van aandacht . Daarom adviseer ik graag het gebruik van de LAB-verf van Vestingh Paint.

Dit mooie bedrijf ontwikkeld en produceert de hoogwaardige verf in Nederland. Doordat men gebruik maakt van mineralen en de verf gekleurd wordt met natuurlijke pigmenten, bevat deze geen schadelijke en giftige stoffen.

Ook zorgt men doormiddel van de Vestingh Foundation dat er bij aankoop van iedere vijf liter verf, één persoon in een ontwikkelingsland wordt voorzien van zuiver drinkwater. Als dat niet duurzaam is.

Vestingh Paint is tevens leverancier van een aantal grote verfmerken waaronder Pure & Original, Little Green en Farrow & Ball die net als Vestingh Paint hoogwaardige kwaliteitsverf leveren en zich bekommeren om het milieu. Doordat de verf van deze merken geen giftige dampen bevatten zijn ze gezonder voor u en uw gezin, kindvriendelijk en geschikter voor mensen met een allergie.

’t Zeeuwse Huis levert hier graag een bijdrage aan.

Verklein uw ecologische voetafdruk

Hoe klinkt dit voor u? Verf op natuurlijke basis die ademt en dus geen giftige dampen in uw huis brengt. Een stukje bewuste verkleining van uw ecologische voetafdruk op deze aarde?

Neem voor meer informatie over de vele kleuren, verfmogelijkheden en technieken gerust contact op.

’t Zeeuwse Huis helpt u graag met een stukje duurzaamheid in huis.

www.zeeuwsehuisstyling.nl  

foto’s: Vestingh Paint

Een nieuwbouwwoning kopen zonder stress? Lokaal nieuws dinsdag 07 juli 2020

Een nieuwbouwwoning kopen zonder stress?

Waar je bij een bezichtiging van een bestaande woning de sfeer kunt voelen en de indeling duidelijk kunt zien, is de aankoop van een nieuwbouwwoning een hele andere stap.

In dat geval koop je eigenlijk een huis vanaf een tekening. Het is dan voor een groot gedeelte aan de eigen fantasie hoe het huis er uiteindelijk uit komt te zien. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning komt heel wat kijken.

Aanpassingen aan de woning

Laat je alles zoals op de bouwtekening getekend of zie je liever nog wat aanpassingen?

Het verzetten van een muurtje, een aanbouw of een deur op een andere plaats. Vaak is er veel mogelijk, mits het op tijd wordt doorgegeven. Daarbij komt ook nog het uitzoeken van keuken, badkamer, sanitair, vloeren, wandbekleding en misschien zelfs nog wel nieuw meubilair.

Aanlevering tekeningen

Soms worden er ook zaken verwacht waar je wellicht nog nooit over hebt nagedacht, zoals het aanleveren van elektra- en leidingtekeningen en het lichtplan. Voor het grootste gedeelte worden deze tekeningen gemaakt door het bedrijf waar de keuken en/of badkamer wordt gekocht, maar in het geval van een lichtplan en het verzetten van muren en deuren moet je toch vaak zelf met de ideeën komen.

De druk vanuit de bouw om het aanleveren van deze tekeningen en het uitzoeken van alle wensen, kan soms best overweldigend zijn en een hoop stress met zich mee brengen.

Soms zo erg, dat mensen zeggen: “Als ik dit had geweten, had ik het nooit gedaan!”

Begeleiding bij een nieuwbouwwoning / verbouwing

Het kan ook anders….

’t Zeeuwse Huis biedt de mogelijkheid om tijdens het bouwproces op te treden als tussenpersoon. Door de communicatie met de projectbegeleider over te nemen en de planning te bewaken, hou je zelf meer tijd over om na te denken over de leuke dingen van een nieuwbouwwoning. De aankoop en/of verbouwing van een huis moet een feest zijn, en geen belemmering!

Kijk voor meer informatie en contactgegevens op: www.zeeuwsehuisstyling.nl

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Middelburg.

Aanmelden